В очисних спорудах Полтави виявили невідому хімічну речовину

В очисних спорудах Полтави виявили невідому хімічну речовину

Фото
Укрінформ
Працівники підприємства «Полтававодоканал» виявили скид забруднюючих речовин на Супрунівських очисних спорудах.

Про це повідомляє Полтававодоканал, передає Укрінформ. 

«Невстановлена речовина рожевого кольору за деякими показниками перевищує гранично допустиму концентрацію забруднюючих речовин, що потрапляють на очисні споруди, у 8 разів», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок цього залпового скиду невстановленої речовини у всіх задіяних спорудах з біологічного очищення стічної води загинули бактерії активного мулу. Запобігти техногенній та екологічній катастрофам вдалося лише завдяки злагодженим діям працівників Полтававодоканалу - стічні води, до яких потрапили продукти забруднення, ізольовано, аби убезпечити від забруднення довкілля.

Нині тривають лабораторні дослідження щодо структури забруднюючих речовин, рівня їх вмісту у стоках та шляху, яким вони до очисних споруд потрапили.

Читайте також: У річці Псел збільшився вміст аміаку і марганцю

Поряд з активними відновлювальними роботами на Супрунівських очисних спорудах триває цілодобовий погодинний моніторинг ситуації з лабораторним контролем: фахівці підприємства «Полтававодоканал» вживають заходів для ліквідації наслідків забруднення стічних вод. Водночас проводиться підрахунок завданих збитків та вартості відновлювальних робіт.

Як повідомляв Укрінформ, раніше на Полтавщині відкрили кримінальне провадження щодо забруднення річки Псел, де місцеві жителі помітили масову загибель риби й сморід.

Фото: Полтававодоканал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-