На Вінниччині 91-річний волонтер плете маскувальні сітки для військових

На Вінниччині 91-річний волонтер плете маскувальні сітки для військових

Фото
Укрінформ
На Вінниччині 91-річний волонтер з м. Ямпіль Сергій Вознюк плете маскувальні сітки для військових.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив журналіст, керівник міжрайонної волонтерської організації «Захисники Вітчизни» Василь Кізка.

«У нашій волонтерській групі 99% людей – це пенсіонери, а Сергій Ілліч найстарший із нас. Спочатку він разом із нами плів сітки в одному з комунальних приміщень, а потім довелося його звільнити. Тому ми привезли йому станок додому. Ми забезпечуємо його основою і матеріалом, а він самотужки виготовляє маскування для наших хлопців», - повідомив Кізка.

На Вінниччині 91-річний волонтер плете маскувальні сітки для військових / Фото: Василь Кізка

За його словами, Сергій Ілліч приєднався до волонтерської групи чотири роки тому. 25 червня чоловікові виповнився 91 рік, але він почувається бадьорим і сповненим сили, щоб допомагати захисникам. Окрім плетіння маскувальних сіток, він готує консервацію, яку колеги-волонтери потім доправляють військовим на передову.

Кізка каже, що батько Вознюка 17 років відбув у сталінських таборах системи ГУЛАГ. Його матір, будучи вільною, разом із сім'єю поїхала на північ, аби бути ближчою до ув'язненого чоловіка.

Читайте також: Будні волонтерів, або «Мурашки», які годують бійців

Вже юнаком Сергій хотів повернутися в Україну, тому мріяв служити на флоті, бо сподівався, що колись корабель його усе-таки довезе до Одеси. Утім, енкаведисти не дали йому такої змоги і довелося відслужити в армії на Сахаліні у будівельних військах.

Родина повернулася в Україну лише після смерті Сталіна, коли главу сім'ї реабілітували. Їхній будинок і все майно «приватизували» радянські активісти, тому їм довелося починати усе з нуля. Вознюк і нині живе у Ямполі, разом із сином.

За словами Кізки, Сергій Ілліч прожив у рідному місті все життя, працював у різних організаціях, здебільшого пов'язаних із будівельною сферою. Він не брав участі у демократичних рухах, які боролися за повалення комуністичного ладу. Співчував активістам, але на рішучі дії не наважувався. Коли ж розпочалася війна, вирішив приєднатися до тих, хто допомагає фронту. Він казав, що боявся усе життя, а тепер йому вже стільки років, що нічого й не страшно.

Читайте також: Волонтерством займаються майже 50% українців

Пересувається містом Сергій Ілліч на триколісному велосипеді, подарованому волонтеркою-благодійницею з-за кордону. Він використовує свій транспортний засіб, щоб самостійно довозити виготовлені сітки до волонтерського центру.

Як повідомлялося, на Кіровоградщині під час акції зібрали понад мільйон гривень на дрони для ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-