На Закарпатті оголосили штормове попередження

На Закарпатті оголосили штормове попередження

Укрінформ
Через прогнозовані шквали 20 липня закарпатців просять утриматися від пересування вулицями з насадженням дерев, парками та лісовими масивами.

Про це повідомляє в Телеграмі Закарпатська ОВА, передає Укрінформ.

"На Закарпатті продовжується погіршення погоди. Оголошено штормове попередження по всій території регіону. Прошу краян утриматися від пересування вулицями з насадженнями дерев, парків та лісових масивів, не наближатися до обірваних проводів та повалених електричних стовпів", - завив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

Він зазначив, що у громадах області тривають роботи з розчищення завалів дерев і відновлення електропостачання в окремих населених пунктах.

За інформацією ОВА, негодою пошкоджено покрівлі будівель у с. Великі Лучки Мукачівського району – 3 випадки та по одному випадку в м. Ужгород та м. Виноградів.

Станом на 08:30 по області знеструмлено 42 населені пункти (з них 26 частково) в Рахівському, Берегівському, Мукачівському, Тячівському та Хустському районах. Для відновлення електропостачання залучено 5 бригад обленерго.

Читайте також: В Україні прогнозують короткочасні дощі, вдень до +32°

Як повідомили рятувальники, станом на 6 ранку на Закарпатті внаслідок погіршення погодних умов, інтенсивних опадів та шквалистого посилення вітру по області відбулося 57 випадків падіння дерев на проїжджі частини автошляхів. Найбільше в м. Ужгород - 46, з яких 9 - падіння на автомобілі; у м. Виноградів - 3 випадки; на Тячівщині (м. Тячів, смт Буштино, села Нересниця, Бедевля та Грушово) - 5; у Рахові – 2 та у Берегові – 1.

Також сталося 7 підтоплень підвальних приміщень приватних житлових будинків в м. Ужгород, де з 5-и вода зійшла самопливом, відкачано 300 куб. м води.

Усього до ліквідації наслідків негоди від ДСНС залучалось 10 одиниць техніки та 45 чоловік особового складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-