Загарбники сильно перебільшують показники «паспортизації» на Луганщині – ОВА

Загарбники сильно перебільшують показники «паспортизації» на Луганщині – ОВА

Укрінформ
Даним, які оприлюднює окупаційна адміністрація Луганщини щодо видачі місцевим жителям паспортів РФ, вірити не можна.

Як передає Укрінформ, про це заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Ви ж розумієте, що тим цифрам, які надають окупанти, ми не збираємось вірити. Ще місяць тому вони доповіли, що паспортизували 1 мільйон 700 тисяч жителів області, у тому числі близько 700 тисяч на територіях, які були окуповані минулого року. У мене питання: кому вони тут роздавали свої паспорти?», - іронізує Лисогор.

За його словами, після 2014 року на підконтрольній Україні території Луганщини проживало близько 650 тисяч чоловік, після початку широкомасштабної російської агресії тільки в межах України зареєстровано більше 300 тисяч внутрішньо переміщених осіб із області.

Лисогор нагадав, що росіяни періодично змінюють своє законодавство стосовно термінів «паспортизації».

Читайте також: Ворог постійно обстрілює деокуповані села й селища Луганщини - Лисогор

«Перший недозакон, який прийняли в росії, сповіщав, що паспорти населення має отримати до 1 липня 2024 року. Усім, хто цього не зробить, загрожувала примусова депортація. Тепер у них вже стоїть 1 грудня цього року, і без російського паспорту взагалі нічого не можна буде зробити. Але й без закону вони тиснуть на людей постійно», - зазначив очільник Луганщини.

Як повідомляв Укрінформ, породіллі, які не отримали паспорт РФ, не можуть отримати допомогу від окупаційної влади – всупереч «законодавству» держави-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-