На Полтавщині виловили майже 380 кілограмів мертвої риби із річки Псел

На Полтавщині виловили майже 380 кілограмів мертвої риби із річки Псел

Фото
Укрінформ
На Полтавщині виловили та утилізували майже 380 кг мертвої риби із забрудненої річки Псел.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, передає Укрінформ.

"Майже 380 кг мертвої риби виловили із забрудненої річки Псел у Омельницькій громаді і утилізували на підприємстві у Сумській області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протягом чотирьох днів фахівці Держпродспоживслужби разом зі спеціалістами Управління Державного агентства меліорації та представниками Омельницької територіальної громади очищали від мертвої риби забруднену водойму річки Псел між населеними пунктами Запсілля та Омельник.

З водойми, що в районі нижньої частини – від села Омельник до села Крамаренки (відстань 15 км), дістали з водойми 75 кг водних біологічних ресурсів. Рибу знезаразили деззасобом, провели дезінфекцію берегової зони.

Читайте також: На Закарпатті зафіксували масовий мор риби

Фахівці Кременчуцького районного управління Держпродспоживслужби разом з представниками Полтавського рибоохоронного патруля, комунальними службами Омельницької ОТГ і небайдужими людьми місцевої громади, очистили русло річки Псел з нижньої частини села Крамаренки включно до села Щербаки (відстань 8,5 км). Дістали з водойми 65 кг водних біологічних ресурсів, які знезаразили хлорним вапном та деззасобом. Фахівці дезінфікували берегову зону у місцях вилучення риби.

На Полтавщині виловили майже 380 кілограмів мертвої риби із річки Псел / Фото: polvet.gov.ua

За весь період проведення заходів опрацювали 35,5 км водної довжини річки Псел, постійно здійснюється відбір води для проведення лабораторних досліджень. Виловлену рибу утилізують на Лебединській філії Державного підприємства "Укрветсанзавод" в Сумській області.

Як повідомляв Укрінформ, у річці Псел на Полтавщині, де зафіксовано масову загибель риби, аналізи показали збільшений вміст аміаку і марганцю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-