У Бердичеві відкрили пам’ятну дошку на честь зустрічі в місті Петлюри та Пілсудського

У Бердичеві відкрили пам’ятну дошку на честь зустрічі в місті Петлюри та Пілсудського

Фото
Укрінформ
У Бердичеві на Житомирщині, де у 1920 році відбулася зустріч головного отамана УНР Симона Петлюри та керівника відродженої Польської держави Юзефа Пілсудського, відкрили пам’ятну дошку, присвячену цій події.

Як передає Укрінформ, про це повідомила Бердичівська міська рада.

«В рамках відзначення Днів Європейської культури на фасаді залізничного вокзалу встановили пам’ятну дошку на честь 100-річчя зустрічі Головного Отамана УНР Симона Петлюри з Головою Польської держави Маршалком Юзефом Пілсудським», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що участь у відкритті дошки взяли представники місцевої влади, військовослужбовці, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцькі, Генеральний консул Республіки Польща у місті Вінниці Даміан Цярціньскі, делегації із партнерських міст – Ченстохови, Алітуса і Золотоноші.

За словами польських дипломатів, ця меморіальна дошка є свідченням тісних польсько-українських зв’язків та добросусідських стосунків, які у майбутньому лише зміцнюватимуться.

Читайте також: У Києві відкрили пам’ятний знак загиблим морякам

5 травня 1920 року Петлюра та Пілсудський зустрілися на залізничній станції Бердичева. Вони привітали один одного, а потім попрямували до міської ратуші, де провели переговори. Під час переговорів Петлюра та Пілсудський домовилися про спільні дії проти більшовиків та створення спільної українсько-польської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-