На Буковині планують створити реабілітаційний центр для диких тварин

На Буковині планують створити реабілітаційний центр для диких тварин

Фото
Укрінформ
У Національному природному парку "Черемоський", що у Чернівецькій області, планують створити реабілітаційний центр для диких звірів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Чернівецька обласна рада, передає Укрінформ.

"Реабілітаційний центр для тварин планують створити у Національному природному парку "Черемоський". Планується, що тут виходжуватимуть диких звірів, які потрапили в біду, та відпускатимуть назад у рідну стихію. У парку облаштують вольєри для утримання тварин, а працівників навчатимуть як доглядати за чотирилапими", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: До зруйнованого харківського екопарку повернули верблюдів

За словами директора Національного природного парку "Черемоський" Романа Єреми, місцеві мешканці часто знаходять поранених чи травмованих звірів, а ось як їм допомогти – не знають. Тому він вважає необхідним створити тут центр реабілітації для таких тварин. Водночас подібний заклад – не зоопарк. Вольєри розташують подалі від людських очей, а умови тут будуть максимально наближені до природних.

В обласній раді також зазначили, що майбутній реабілітаційний центр на Буковині облаштують у рамках проєкту "Україна – Національний природний парк "Черемоський": створення пілотного центру реабілітації тварин", який впроваджується фундацією Ромінтської пущі.

Читайте також: Загибель диких тварин через підрив Каховської ГЕС оцінюється у понад ₴880 мільйонів

Буковинські фахівці вже їздили до Польщі, аби перейняти досвід тамтешніх колег. Вони побачили, як працюють програми відновлення для звірів у Ландшафтному парку Поозерʼя Ілавського та при державному лісгоспі у місті Ольштинек.

Читайте також: Дикі тварини в зоні відчуження регулярно підриваються на мінах і розтяжках - Міндовкілля

Як раніше повідомляло агентство, на узбережжя Національного природного парку Тузлівські лимани море винесло чимало червонокнижних тритонів. Більшість тварин – мертва.

Тим часом морські організми, які живуть на дні Чорного моря, можуть зникнути на певних ділянках акваторії через забруднення моря після підриву російськими загарбниками Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-