Підрив Каховської ГЕС: у населених пунктах відновлюють водопостачання

Підрив Каховської ГЕС: у населених пунктах відновлюють водопостачання

Укрінформ
Процес відновлення водопостачання в постраждалих від підриву російськими військами Каховської ГЕС населених пунктах наразі триває.

Про це заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба повідомив під час брифінгу, передає кореспондент Укрінформ.

“Продовжується ліквідація наслідків підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Особлива увага - населеним пунктам, які постраждали через обміління водосховища”, - сказав він.

Читайте також: ПІДРИВ РОСІЯНАМИ КАХОВСЬКОЇ ГЕС. УСІ НОВИНИ

Кулеба зазначив, що в Нікопольському і Криворізькому районах спеціалісти намагаються повернути централізоване водопостачання. За його словами, паралельно з масштабним проєктом будівництва водогону втілюються локальні проєкти.

Щодо ситуації в Нікополі заступник керівника ОП поінформував, що на деякий час у частині міста вдавалося відновити водопостачання, але зараз мешканці знову без води. Кулеба пояснив, що через обміління Каховського моря ґрунт посунувся і обірвав мережі. “Зараз їх ремонтують. Паралельно модернізують стару систему водопостачання. Роботи ускладнені постійними ворожими обстрілами”, - підкреслив він.

У місті Покров Нікопольського району Дніпропетровської області, за словами представника Офісу Президента, уже тиждень, як відновили водопостачання. Кулеба уточнив, що наступний етап - це модернізація фільтрувальної станції або установка нових очисних споруд у Покрові. Він зауважив, що до цих проєктів залучатимуть міжнародних партнерів.

Читайте також: Експерти ООН оцінять наслідки для довкілля від підриву Каховської ГЕС

“Марганець (місто в Нікопольському районі Дніпропетровської області - ред.) - там також зводять новий водогін та ставлять насосну станцію. Завершити роботи планують у серпні. Кривий Ріг на 100% із водопостачанням, але подача води здійснюється за графіком. Там продовжується будівництво магістрального водогону Інгулець-Південне за державним проєктом. Втілюють у місті ще один власний проєкт. Доки працюють будівельники, людям воду підвозять. Усюди, де це необхідно”, - додав Кулеба.

Водночас заступник голови ОП розповів про ситуацію у Херсонській області. Він констатував, що на сьогодні напружена ситуація з постачанням води у Милівській, Нововоронцовській громадах та місті Берислав. “Тривають роботи з якнайшвидшого відновлення повноцінного водопостачання в районі. Людям щодня роздається бутельована вода. У місті Херсон уже є питна вода в кранах, крім мікрорайону Острів. Централізоване водопостачання підключене для технічних потреб”, - резюмував Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши масштабне затоплення. Під водою опинилася низка населених пунктів Херсонської області. Від підтоплення постраждали також території Миколаївської області.

Фото: United 24 Media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-