У Франківську обстежать усі мости після того, як один з них обвалився під час повені

У Франківську обстежать усі мости після того, як один з них обвалився під час повені

Укрінформ
В Івано-Франківську обстежать усі мости на предмет аварійності та небезпеки для людей - заходи вживатимуть через обвал пішохідного мосту через повінь.

Про це під час брифінгу повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, передає Укрінформ.

Зазначається, що міський голова доручив повторно обстежити всі мости у громаді після падіння пішохідного мосту через Бистрицю Солотвинську під час паводку у суботу, 7 липня.

Читайте також: На Івано-Франківщині досі залишаються підтопленими 200 дворів

"Кілька років тому ми обстежували всі мости у громаді, але зараз я прошу повторно обстежити усі мости для того, аби подивитися в якому вони стані, наскільки вони аварійні та небезпечні", - наголосив Марцінків.

Заступник міського голови Руслан Гайда зауважив, що під час останньої повені також виникла проблема з міськими водозаборами.

“На водозаборах є величезне замулення. Нанесло дуже багато болота, бруду і нанесло багато дерев. Будуть проводитися роботи щодо очищення і відновлення інфраструктури, щоби ми могли споживати цю воду”, – сказав Гайда.

Читайте також: В Івано-Франківській області через зливи залишаються підтопленими 229 дворів

За його словами, очищення водозаборів розпочнеться після того, як спаде вода у річках.

Марцінків додав, що люди, які потерпіли від повені, можуть звернутися до Центру надання адміністративних послуг щодо отримання компенсації - до центру надійшло вже сім звернень.

Як повідомлялося, у суботу, 7 липня, в Франківську обвалився пішохідний міст через Бистрицю Солотвинську. Це сталося через те, що річка підмила кілька метрів берега.

Фото: if.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-