Ситуація з рівнем життя на захоплених росіянами територіях нагадує Кубу - розвідка

Ситуація з рівнем життя на захоплених росіянами територіях нагадує Кубу - розвідка

Укрінформ
Ситуація з рівнем життя на тимчасово захоплених російськими загарбниками територіях України нагадує Кубу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України в Телеграмі.

“Русскій мір” несе з собою лише деградацію, руйнування та архаїку, відкидає людей в доіндустріальну епоху. Ми це спостерігаємо за життям у ОРДЛО та в Криму, де людський розвиток зупинився ще в далекому 2014 році, коли туди припхалися окупанти”, - йдеться в повідомленні.

Як зауважив начальник ГУР МО України Кирило Буданов, “українські тимчасово окуповані території за неповне людське життя стрімко перетворилися в Кубу, де з приходом комуністів до влади почалася тотальна деградація та ізоляція країни, згорнулися політичні та економічні свободи, а саме кубинське суспільство перетворилося в гетто-заповідником дрімучої стагнації”.

“Старі зужиті американські автомобілі на Кубі нагадують, що до 1953 року і заколоту комуністів там було бурхливе економічне життя. А тепер ні інновацій, ні інвестицій, ні сучасної техніки, ні важливих інфраструктурних проєктів”, - зазначили в ГУР.

Як підкреслили в українській розвідці, “подальше руйнування застарілої інфраструктури, падіння соціального капіталу, тотальна деградація освіти, культури, науки, відсутність можливостей будь-якого розвитку – ось насправді ціна так званого визволення, про яке брехав кремль під час окупації українських територій ще в 2014 році. Таку ж “кубу” путінський режим вирощує в гетто Придністров’я”.

У ГУР нагадали, що тим часом Україна запустила декілька важливих реформ – від децентралізації, коли громади на місцях отримали ресурси та повноваження для розвитку, а також адміністративних послуг. Українці отримали можливість без перешкод відвідувати інші країни світу, зокрема Європейського Союзу. Країна в соціальному плані інтегрувалася до відкритого демократичного світу.

Читайте також: У британській розвідці пояснили причини високих втрат особового складу армії РФ

“Порівняння тимчасово окупованих українських територій із Кубою – дуже промовисте. Ми повинні негайно визволити ці території, щоб дати шанс українським громадянам в окупації на майбутнє. Інакше ці території перетворяться у безпросвітне Дике поле ХХІ століття, а люди і їхні долі – в заручників імперських амбіцій кремлівських недоумків”, - наголосили в українській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, найбільший державний прапор на острові Зміїний за спеціальним дорученням начальника ГУР МО України Кирила Буданова встановили на тому краю острова, який "дивиться" на Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-