Росіяни погрожують лікарям у Старобільську депортацією

Росіяни погрожують лікарям у Старобільську депортацією

Укрінформ
Російські загарбники погрожують депортацією лікарям у тимчасово захопленому Старобільську Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

Жителям тимчасово захопленого Сєвєродонецька через вимкнений росіянами мобільний зв'язок доводиться користуватися раціями. "Тим, хто здогадався, і в кого є гроші, аби придбати таке обладнання", - підкреслили в ОВА.

"Але це не вихід при критичній ситуації, коли, до прикладу, потрібно терміново викликати швидку допомогу. Нещодавно в сєвєродончанина стався інсульт. І поки родичі бігали і домагалися, щоб приїхала автівка з лікарями, людину паралізувало. Дорогоцінний час було втрачено", - зазначили в обладміністрації та додали, що "це вже не перший такий випадок в Сєвєродонецьку за останні місяці. Деякі завершувалися більш трагічно".

Читайте також: Загарбники депортували з ОРДЛО ще 600 українців

Як повідомили в ОВА, триває примусова паспортизація жителів Луганщини, зокрема "у Старобільську окупанти видали так звані "картки резидентів російської федерації" з терміном дії три місяці усім працівникам місцевої багатопрофільної лікарні, які ще не мають російського паспорта".

При цьому загарбники погрожують, що у разі неотримання в цей термін паспортів їх депортують з тимчасово захопленої території з конфіскацією житла.

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово захопленій території Луганської області росіяни примушують власників швидше змінювати українські автомобільні номери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-