На Житомирщині викрили фармкомпанію, яка продавала медикаменти російській армії

На Житомирщині викрили фармкомпанію, яка продавала медикаменти російській армії

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила у співпраці з російськими загарбниками одне з фармацевтичних підприємств Житомирської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну підприємство налагодило приховану схему постачання українських лікарських засобів до військових шпиталів РФ. Причетним до організації оборудки виявився директор компанії.

Серед основних товарів нелегального експорту були знеболювальні засоби, які росіяни використовували на тимчасово захопленій території України для лікування своїх військових.

За даними СБУ, до лютого 2022 року компанія теж експортувала свою продукцію до Росії. Бізнес-партнером української фірми в країні-агресорці була установа, що виконує державні замовлення російського Міністерства оборони.

СБУ викрила фармакологічну компанію на Житомирщині / Фото: СБУ

Після початку повномасштабної війни та запровадження відповідних санкцій проти Кремля менеджмент українського підприємства розробив механізм обходу введених обмежень. Для цього організатор оборудки разом із російськими спільниками задіяв низку підконтрольних комерційних структур на Близькому Сході та у Європейському Союзі.

Читайте також: СБУ викрила схему розкрадань на Харківській залізниці, що могла зірвати поставки техніки на фронт

Спочатку ділки направляли українські медикаменти на адреси зарубіжних фірм, після чого змінювали товарно-транспортні накладні й переправляли продукцію фактичним замовникам з Росії.

Співробітники СБУ задокументували спробу незаконного переправлення до країни-агресорки майже 300 кілограмів медичних засобів.

Під час обшуків в офісах і виробничих приміщеннях української фармкомпанії виявлені комп’ютери з доказами незаконної діяльності, контракт з фактичним російським покупцем медпрепаратів та російські сертифікати відповідності на медикаменти.

Директору українського підприємства оголошена підозра за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, раніше правоохоронці викрили київську компанію, яка допомагала підсанкційному Росатому будувати п’ять атомних електростанцій у різних країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-