Неподалік Запоріжжя Каховське водосховище перетворилось на пустелю

Неподалік Запоріжжя Каховське водосховище перетворилось на пустелю

Фото, відео
Укрінформ
В одному з районів Запорізької області Каховське водосховище перетворилось на пустелю. Село Приморське майже повністю залишилось без технічної води.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через підрив росіянами Каховської ГЕС в цьому районі водосховище перетворилось на пустелю. Два дні тому води в селі взагалі не було, бо насоси, які качають питну воду, вийшли з ладу, а технічна - була з водосховища. Щодо поліцейських функцій, то зараз ми здійснюємо постійну охорону прибережної зони з метою недопущення туди місцевих мешканців, бо там можуть бути вибухонебезпечні предмети. Крім того, це лінія зіткнення і може бути навіть вороже ДРГ", - розповів майор поліції Денис Гапонов.

За його словами, за останній час ситуація з водосховищем дуже змінилась. Водного дзеркала більше немає, замість нього пустеля.

Читайте також: "Велика вода" Каховського водосховища

Староста села Приморське Олег Максименко додав, що більша частина населеного пункту технічну (поливну) воду отримувала з водосховища. Та нині її немає. Як можна вирішити цю проблему, враховуючи те, що село прифронтове, наразі не знають. На думку місцевих, треба відновлювати водосховище, а це можливо лише після деокупації територій.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. В Укргідроенерго заявили, що Каховська ГЕС повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-