На Львівщині через обстріл знеструмлена лінія електропередач та підстанції

На Львівщині через обстріл знеструмлена лінія електропередач та підстанції

Укрінформ
Станом на 6 липня внаслідок ворожого удару у Львівській області знеструмлено лінію електропередачі та підстанції, два населених пункти залишаються без світла.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики у Телеграмі.

«Уночі ворог завдав чергового ракетного удару по території України. Внаслідок атаки у Львівській області знеструмлено 1 лінію електропередачі, 3 трансформаторні підстанції, без світла залишилися 2 населених пункти», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Через обстріли без світла залишилася частина споживачів у Запорізькій, Херсонській, Харківській областях. У Донецькій області знеструмлювалися майже 15 тисяч споживачів.

Через попередні обстріли залишається без світла частина абонентів у Чернігівській та Сумській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає. Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 1 903 МВт-год. Експорт відсутній.

Також триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні без світла залишаються 13 тисяч споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання.

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,54 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Читайте також: У двох районах Львівщини упали уламки ракет

Внаслідок технологічних порушень в Івано-Франківській області тимчасово знеструмлювалися понад 38 тисяч споживачів. Наразі всіх заживлено. Також через технологічні порушення знеструмлена частина споживачів у Київській та Дніпропетровській областях.

Як повідомлялося, 5 липня на 4 дні раніше завершився ремонт на одному з блоків АЕС. Додано 1000 МВт потужності в енергосистему.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-