САП направила до суду клопотання про відсторонення голови Тернопільської облради

САП направила до суду клопотання про відсторонення голови Тернопільської облради

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до суду з клопотанням про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської облради Михайла Головка, якого підозрюють у вимаганні хабаря.

Про це САП повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"6 липня 2023 року прокурор САП подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради, якого спільно з двома заступниками голови Тернопільської ОВА викрили на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера", – йдеться у повідомленні.

Про розгляд цього клопотання у САП обіцяють повідомляти додатково.

Як повідомлялося, 26 червня голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації було повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу.

Читайте також: У Черкасах з хабарем затримали двох митників

28 червня голова Тернопілсьської ОВА вийшов з-під варти під заставу і згодом повернувся до виконання посадових обов'язків.

Прокурор САП 4 липня подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційні скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови ОВА обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави.

Прокурор не погоджується з розміром застави, визначеним слідчим суддею, та в суді апеляційної інстанції, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради, 10 млн грн – для першого заступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – для іншого заступника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-