Справа про хабарі: САП оскаржила запобіжні заходи трьом тернопільським чиновникам

Справа про хабарі: САП оскаржила запобіжні заходи трьом тернопільським чиновникам

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила запобіжні заходи голові Тернопільської облради і двом заступникам голови Тернопільської ОВА та пропонує збільшити розмір застави і відсторонити голову облради від займаної посади.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційні скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови ОВА обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави.

Прокурор не погоджується з розміром застави, визначеним слідчим суддею, та в суді апеляційної інстанції, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради, 10 млн грн – для першого заступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – іншого заступника.

Крім того, оскільки злочин, який інкримінується голові облради, пов'язаний із займаною ним посадою та виконанням службових повноважень, сторона обвинувачення готує клопотання про відсторонення особи від займаної посади.

Разом з тим, двоє заступників голови Тернопільської ОВА з березня 2023 року увільнені від виконання посадових обов’язків, ідеться в повідомленні.

Читайте також: Підозрюваний у вимаганні хабаря голова Тернопільської облради повернувся на роботу

У САП нагадали, 26 червня голові Тернопільської обласної ради і двом заступникам голови Тернопільської ОВА повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 26 червня у НАБУ заявили про затримання голови Тернопільської облради Михайла Головка і двох заступників голови Тернопільської ОВА. Їх затримали після передачі третього траншу хабаря у розмірі понад 600 тис. грн.

Головко вийшов з-під варти під заставу у розмірі 805 тис. грн. Він повинен утримуватися від спілкування зі свідками, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

У суді Головко назвав хабар провокацією і підставою.

У понеділок, 3 липня, Головко з’явився на роботі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-