У Коростені перекрили міжнародну трасу – люди вимагають не знімати «чорнобильську зону» з міст

У Коростені перекрили міжнародну трасу – люди вимагають не знімати «чорнобильську зону» з міст

Відео
Укрінформ
Жителі Коростеня на Житомирщині перекрили міжнародну трасу Київ-Ковель-Ягодин, протестуючи проти проєкту постанови Кабміну про перелік населених пунктів, забруднених радіацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє місцеве видання Коростеньtoday.

«У Коростені з самого ранку біля міської ради зібрались місцеві жителі, більшість з яких мають пільговий статус «чорнобильця». Люди спочатку перекрили центральну вулицю Грушевського з вимогою до уряду не знімати з північних міст Коростенського району «чорнобильську зону», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що люди ходять пішохідним переходом в районі траси Київ-Ковель-Ягодин.

Проєктом постанови Кабміну «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» пропонується затвердити новий перелік населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, відповідно до експертних висновків про радіологічний стан населених пунктів, підготовлених за результатами проведеної у 2011 році загальнодержавної дозиметричної паспортизації.

Читайте також: Україні необхідно €1 мільйон для обстеження нестабільних конструкцій саркофага на ЧАЕС

Окрім того, пропонується визнати такими, що втратили чинність, постанови та розпорядження Кабміну, якими відносилися населені пункти до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи у попередні періоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-