Екологи нагадують про заборону відвідувати острови заповідника «Хортиця» біля ДніпроГЕСу

Екологи нагадують про заборону відвідувати острови заповідника «Хортиця» біля ДніпроГЕСу

Укрінформ
Працівники заповідника "Хортиця" нагадали про заборону відвідування островів поблизу ДніпроГЕСу.

Про це у Фейсбуці повідомляє Національний заповідник "Хортиця", передає Укрінформ.

"Шановні мешканці та відвідувачі Національного заповідника «Хортиця»! Всі ми знаємо про історичні принади острова. Але, крім історико-культурного заповідника, острів Хортиця з прилеглими островами є ще й територією природно-заповідного фонду України – геологічним заказником «Дніпровські пороги», до складу якого увійшли острів Дубовий, острів Розтьобін, скелі Два брати та Три Стоги й інші", - зазначили фахівці.

Нині, внаслідок підриву Каховської ГЕС, рівень води впав, і до деяких островів, де ще місяць тому вода була перешкодою для непроханих гостей, можна дістатися навіть пішки по Дніпру.

Через великий натовп людей тварини опинилися у подвійній пастці.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Мінекономіки вже нарахувало $2 мільярди прямих збитків

"Нагадуємо, що положенням про заказник «Дніпровські пороги» в його межах заборонено причалювати будь-яким плавзасобом до островів та відповідно заборонене там знаходження. За порушення цієї норми передбачена адміністративна відповідальність ст. 91 КУАП", - йдеться у дописі.

Для того, щоб тварини не полишили острови і далі на них жили, жителів просять утриматися від їх відвідування для мінімізації фактору неспокою.

Як повідомляв Укрінформ, на території ландшафтного заказника місцевого значення «Ріка Свіча з притокою Мізунькою» на Прикарпатті встановлено незаконну порубку дерев та чагарників в значних обсягах. На місці виявлено пристрій для подрібнення деревини. Обставини події вказують на ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст.246 КК України, а саме: незаконна порубка дерев на об’єктах природно-заповідного фонду.

Фото: Хортиця Національний заповідник, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-