У Мелітополі російських військових більше, ніж місцевих жителів - мер

У Мелітополі російських військових більше, ніж місцевих жителів - мер

Укрінформ
У тимчасово окупованому Мелітополі російських військових більше, ніж місцевого цивільного населення.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" сказав міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

"У Мелітополі залишилось 60 000 -70 000 цивільних мешканців. Люди кажуть, що військових росіян більше ніж цивільних. Ворог обрав Мелітополь як свій логістичний центр і тому там так багато військових. Це не лише ті, хто на фронті. Є ще й ті, хто відповідають за придушення спротиву", - наголосив Федоров.

Читайте також: У Мелітополі загарбники встановили мобільний крематорій, що працює цілодобово

Він нагадав, що гауляйтер захопленої частини області Євген Балицький своїм "наказом" створив чергове "добровольче формування", але добровільно в нього ніхто не поспішає вступати.

Крім того, ворог розпочав ще одну хвилю військового обліку.

"Раніше вони утворили фейковий військкомат і всіх заганяли, щоб вони стали на військовий облік з подальшою мобілізацією та призовом, а тепер вони утворили на підприємствах так звані військові столи. Тобто, на підприємствах, де понад двоє працівників, всі мають стати на військовий облік", - додав він.

Читайте також: До Мелітополя та Генічеська прибувають нові підрозділи загарбників - Федоров

За словами міського голови, в місті продовжується примусова паспортизація та чиниться сильний тиск на людей.

Лише в тимчасово окупованому Мелітополі загарбники викрали в полон понад 1000 людей. Є інформація, за словами Федорова, що полонених відправляють для риття окопів та фортифікаційних споруд.

Як повідомляв Укрінформ, міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів, що в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області загарбники встановили мобільний крематорій, де цілодобово спалюють тіла російських військових.

Фото: ria-m.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-