СБУ заблокувала схеми втечі ухилянтів у трьох регіонах

СБУ заблокувала схеми втечі ухилянтів у трьох регіонах

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України ліквідувала у трьох регіонах схеми нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

“Під час комплексних заходів у західних регіонах нашої держави затримано 16 осіб, причетних до організації нелегальних “трафіків”. За гроші вони пропонували військовозобов’язаним своє сприяння у виїзді за межі України на підставі фіктивних медичних довідок та в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість таких “послуг” становила до 12 тис. євро”, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, на Закарпатті знешкодили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на нелегальній міграції до країн Євросоюзу. До складу групи входили 12 осіб. Вони підвозили своїх клієнтів за декілька кілометрів до лінії кордону, а далі супроводжували їх пішки заздалегідь підготовленим маршрутом лісовими стежками.

Під час обшуків у зловмисників виявили незареєстровану стрілецьку зброю з набоями та бойову гранату РГД.

Читайте також: На кордоні з Румунією затримали «ухилянтів» разом із переправниками

Крім того, на Івано-Франківщині викрили чотирьох місцевих жителів, які займалися виготовленням фіктивних довідок військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби за станом здоров’я. На підставі підроблених довідок ухилянтів вивозили за кордон.

У Тернопільській області викрили злочинну групу, учасники якої за гроші “записували” потенційних призовників до водійського складу місцевого підприємства, яке нібито здійснювало міжнародні перевезення. Таким чином ухилянти отримували можливість незаконно виїхати за кордон як водії, при цьому окремі з них навіть не мали водійських посвідчень.

Читайте також: Поліція Київщини встановила місцезнаходження 900 ухилянтів - Нєбитов

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України заблокувала у п'яти регіонах схеми нелегального виїзду за кордон громадян призовного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-