Віцепрезидентом Асамблеї європейських регіонів вперше обрали українця

Віцепрезидентом Асамблеї європейських регіонів вперше обрали українця

Укрінформ
Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін обраний віцепрезидентом Асамблеї європейських регіонів (AER).

Про це повідомляє AER в пресрелізі, який є в розпорядженні Укрінформу.

«Заступник міського голови Кривого Рогу Сергій Мілютін обраний віцепрезидентом Асамблеї європейських регіонів (AER). Високу посаду в межах об'єднання українець обійматиме вперше», - йдеться в повідомленні.

Вибори керівного складу організації відбулися 30 червня в іспанській Барселоні. Як підкреслив Мілютін, обрання на одну з ключових посад організації українця є визнанням поваги до України та її внеску в діяльність об'єднання.

AER об'єднує понад 140 регіонів з 35 країн та є найбільшим майданчиком регіональної влади в Європі. Ключовими завданнями організації є обмін досвідом між регіональною владою в Європі та захист інтересів регіонів-членів AER у процесі ухвалення рішень у структурах Європейського Союзу.

Одним із основних напрямків роботи новообраного віцепрезидента стане консолідація довкола України та координація допомоги українським регіонам. За словами Мілютіна, учасники Асамблеї підкреслили, що продовжать допомагати біженцям з України, які перебувають зараз на їх територіях, підтримувати регіони України, а також обговорили потреби та перспективи подальшої допомоги українцям на етапі післявоєнного відновлення.

Читайте також: Зеленський виступив на засіданні Європейського комітету регіонів

Як повідомлялося, на міжнародному саміті громад і регіонів, організованому Конгресом місцевих та регіональних влад, Україна представила структурований план повоєнного відновлення та допомоги у цьому громадам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-