Екссуддя допоміг росіянам отримати нерухомість у центрі Львова - прокуратура

Екссуддя допоміг росіянам отримати нерухомість у центрі Львова - прокуратура

Укрінформ
У Львові повідомили про підозру колишньому голові райсуду, котрий підписав фіктивні рішення, внаслідок чого з власності громади було незаконно відчужене приміщення у центрі міста на користь компанії, засновниками якої є громадяни РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури Львова колишньому голові суду одного із районних судів Львівської області повідомили про підозру за фактами зловживання службовим становищем та службового підроблення.

За даними слідства, підозрюваний незаконно склав і підписав фіктивні рішення про визнання права власності на два нерухомі об’єкти. Внаслідок цього вони незаконно вибули із права власності територіальної громади міста.

Йдеться про приміщення загальною площею 220 кв. м на одній із центральних вулиць Львова. Їх орієнтовна вартість становить близько 6 млн грн.

Ці рішення стали підставою для державної реєстрації права власності. Незаконно легалізовані приміщення передали до статутного капіталу товариства, бенефіціарними власниками якого є громадяни РФ.

Читайте також: НАБУ оголосило у розшук екссуддю з Дніпра

На підставі ухвали слідчого судді на вищевказані нежитлові приміщення накладено арешт та передано в управління АРМА.

Підозрюваний звільнений із посади судді. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Укрінформ, суд передав в управління АРМА арештоване майно та корпоративні права черкаського підприємства, яке належить громадянину РФ, на суму понад 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-