Командира підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра» нагородили почесним нагрудним знаком

Командира підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра» нагородили почесним нагрудним знаком

Фото
Укрінформ
Роберт «Мадяр» Бровді отримав почесний нагрудний знак «За розвиток Закарпаття».

Про це у Телеграмі повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита, передає Укрінформ.

«Сьогодні в районі ведення бойових дій на Сході країни мав за честь вручити нагрудний знак «За розвиток Закарпаття» нашому земляку, командиру легендарного підрозділу аеророзвідки «Птахи Мадяра» Роберту Бровді», - повідомив Віктор Микита.

Голова ОВА зазначив, що зараз до Бровді приєдналася його дружина, щоб разом із чоловіком у лавах ЗСУ наблизити перемогу.

Читайте також: У Києві військовим і добровольцям вручили відзнаки міського голови

Роберт Бровді - бізнесмен, підприємець (свого часу був заступником голови Державної продовольчо-зернової корпорації, останніми роками інвестував у виробництво та нерухомість), також відомий колекціонер живопису, меценат, який кілька років тому просував на Закарпатті проєкт “Срібний мольберт” — конкурс-пленер для юних художників з усієї країни. На війну він потрапив як боєць ТрО — Роберт Бровді записався в тероборону ще перед вторгненням у лютому, став комвзводу. Разом із підрозділом за рік він пройшов найгарячіші точки: Київщина, херсонський контрнаступ, зараз — Донеччина, Бахмутський напрям. Загалом наразі підрозділ Бровді виконує аеророзвідку та корегує вогонь артилерії, а також за допомогою дронів-камікадзе самостійно скидає вибухові пристрої на російські позиції.

Фото: Віктор Микита / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-