Росіяни за добу атакували дев’ять областей України - зведення ОВА

Росіяни за добу атакували дев’ять областей України - зведення ОВА

Укрінформ
За добу армія Російської Федерації здійснила атаки на 9 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 четверга, 29 червня.

У Чернігівській області ворог за добу здійснив 4 обстріли з мінометів та артилерії по території Новгород-Сіверського району. Без жертв та руйнувань.

У Сумській області вночі та вранці російські війська здійснили три мінометні обстріли (13 вибухів). Обстрілів зазнали Зноб-Новгородська, Юнаківська, Середино-Будська громади. Попередньо, без жертв та руйнувань цивільної інфраструктури.

Вчора протягом дня росіяни здійснили 7 обстрілів прикордоння. Зафіксовано 36 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Миропільська, Юнаківська громади.

Читайте також: Росіяни вночі обстріляли прикордоння Чернігівщини і Сумщини - понад 30 «прильотів»

У Запорізькій області вночі ворог атакував околиці обласного центру ракетним ударом, авіацією та двічі з РСЗВ вдарив по Левадному, а також здійснив 67 артилерійських ударів по Оріхову, Гуляйполю, Залізничному, Левадному, Ольгівському, Гуляйпільському, Лугівському, Білогір'ю, Малій Токмачці, Полтавці, Малинівці, Новодарівці, Червоному, Чарівному, Рівнопіллю, Жереб'янкам та П'ятихаткам.

Під час артилерійського обстрілу Оріхова дістала поранення 62-річна жінка.

Протягом доби російські війська здійснили 71 обстріл по 18 населених пунктах Запорізької області.

Наразі надійшло 51 повідомлення про руйнування житлових будинків, господарчих будівель, закладу освіти.

У Дніпропетровській області за добу зафіксовано два обстріли по Нікопольщині. З важкої артилерії агресор влучив по Нікополю та Мирівській громаді.

Читайте також: Ігнат розповів про зльоти ворожих літаків уночі, через які оголошували тривогу

Ввечері російська армія вдарила по Червоногригорівській громаді Нікопольського району. Ворог знову цілив з важкої артилерії. Без жертв, наслідки ворожої атаки уточнюються.

У Харківській області минулої ночі росіяни завдали удару ракетами С-300 по місті Чугуїв. Пошкоджено житлові будинки та автомобілі. На даний час інформація про постраждалих осіб не надходила. Дані уточнюються.

Вчора ворог обстріляв з РСЗВ «Ураган» село Курилівка Куп'янського району. Зафіксовані влучання у подвір’я приватних домоволодінь. Важкого поранення зазнала 70-річна жінка, яка під час обстрілу перебувала на власному подвір'ї.

Минулої доби внаслідок обстрілу села Вовчанські Хутори Чугуївського району загинули троє чоловіків - 45-ти, 48-ми та 57-ми років.

За добу на Слобожанському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Руської Лозової Харківського району. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Ветеринарне, Козача Лопань та Малі Проходи Харківського району; Гатище, Плетенівка, Бочкове, Нестерне, Кругле та Бударки Чугуївського району.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Колодязне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп'янськ, Масютівка, Кислівка, Берестове.

Читайте також: Уночі ворог атакував околиці Запоріжжя

У Луганській області минулої доби ворог відкривав вогонь по Невському, Макіївці та Нововодяному. У Невському пролунали 15 вибухів. За попередньою інформацією, жертв немає. Зафіксовано пошкодження домоволодіння.

За добу російські війська здійснили 123 обстріли Луганщини (випустили 544 снаряди).

У Донецькій області росіяни обстріляли 12 населених пунктів, серед яких Благодатне, Курахове, Богоявленка, Красногорівка, Авдіївка, Залізне, Новогродівка, Пречистівка, Очеретине.

Пошкоджено 8 житлових будинків (з них два багатоквартирні), ЛЕП, будівлю банку.

На Донеччині за добу загинули четверо людей, двоє дістали поранення.

У Миколаївській області вчора протягом дня ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Вдень обстрілів зазнало місто Очаків Очаківської громади. Також без постраждалих.

Минулої доби ворожі удари було зафіксовано по населеному пункту Куцурубської громади. Влучання по відкритій території. Руйнувань та постраждалих немає.

У Херсонській області за добу загарбники здійснили 64 обстріли (випустили 342 снаряди), з них по Херсону - три обстріли (12 снарядів).

Ворог поцілив у райони 23 населених пунктів.

Читайте також: Ворог атакував ракетами Х-22 Кременчуцький район - є влучання

Всього за добу через російську агресію троє людей дістали поранення.

На Херсонщині під час виконання польових робіт на російській міні підірвався комбайн. Подія сталася в полі поблизу села Чкалове Великоолександрівської громади. Через детонацію вибухівки двоє чоловіків, 41 та 36 років, дістали поранення. Їх госпіталізували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-