У Нікополі частково відновили подачу води

У Нікополі частково відновили подачу води

Укрінформ
У Нікополі для третини мешканців міста відновили водопостачання, яке припинилося внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС.

Про це повідомляє у Телеграмі начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, передає Укрінформ.

Нікополі частково відновили водопостачання. Десь для третини мешканців міста", - зазначив Лисак.

За його словами, нині вода подається з підвищеним вмістом хлору. Це пов'язано з технологічними вимогами, адже довго труби були сухі, і тепер необхідне більш ретельне очищення.

Читайте також: У Кривому Розі почалося будівництво водоводу Інгулець - «Південне»

Керівник ОВА поінформував, що частково централізованою послугою водопостачання можуть користуватися й у Червоногригорівській громаді. Там продовжують втілювати проєкт, який дозволить забезпечити водою всіх мешканців.

"Не зупиняється робота і в інших ТГ Нікопольського та Криворізького районів, які страждають від обміління Каховського моря. Зокрема, й над будівництвом магістрального водогону «Інгулець-Південне», - запевнив Лисак.

Як повідомляв Укрінформ, через обміління Каховського водосховища без водопостачання залишалися прибережні громади Нікопольського району та саме місто - загалом понад 200 тисяч людей.

У ніч проти 6 червня російські загарбники підірвали греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської і Миколаївської областей і критичне обміління, а згодом - і пересихання водосховища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-