У Вінниці відбудеться Фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича

У Вінниці відбудеться Фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича

Укрінформ
У Вінниці 1 липня відбудеться VIII Фестиваль польової кухні пам'яті Тараса Сича, присвячений Дню Конституції України та пам’яті загиблих Героїв російсько-української війни.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив директор Вінницького Міського палацу мистецтва Євген Майданик.

«Це патріотичний фестиваль, присвячений пам'яті нашого земляка, вінничанина Тараса Сича. Будучи пацифістом, цей чоловік все одно пішов захищати Батьківщину. Він служив, готуючи для бойових побратимів їжу. І загинув у тоді ще зоні АТО. Тому основним завданням фестивалю є вшанування пам’яті наших захисників та привернення уваги жителів та гостей міста до військових подій», - сказав Майданик.

За його словами, фестиваль відбудеться 1 липня на площі Водограю в Центральному парку ім. М. Леонтовича о 15:00. Тут гості фесту зможуть скуштувати страви польової кухні, вуличної їжі та традиційних національних кухонь, які готуватимуть на вогнищі.

Окрім того, вони матимуть можливість здобути базові знання з військової підготовки й надання першої медичної допомоги та оглянути виставкові експозиції. Також до програми фестивалю входить концертна патріотична програма за участі вінницьких артистів.

Читайте також: У Луцьку провели фестиваль фольклору українсько-польського прикордоння

Вхід на територію фестивалю вільний. Утім, щоб отримати «фестивальну тарілку», яка дозволятиме куштувати страви, які приготують учасники, гостям потрібно буде зробити благодійний внесок. Діти загиблих захисників отримають «фестивальну тарілку» безкоштовно.

Усі зібрані кошти організатори фестивалю спрямують на забезпечення потреб ЗСУ, зокрема, на придбання для військових автомобіля, генератора та системи супутникового інтернет-зв`язку Starlink.

Як повідомлялось, Тарас Сич народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був активним учасником Революції Гідності, а з початком російсько-української війни пішов на фронт. Він служив польовим кухарем та санітаром. Загинув 13 лютого 2015 року під мінометним вогнем біля міста Дебальцеве.

Фото: vezha.vn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-