Екологи прогнозують загибель значної частини дерев на підтоплених територіях

Екологи прогнозують загибель значної частини дерев на підтоплених територіях

Укрінформ
Екологи прогнозують загибель значної частини дерев на територіях, постраждалих від тривалого підтоплення внаслідок підриву армією Російської Федерації Каховської ГЕС.

Як передає Укрінформ, про це Штаб ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС повідомляє у Телеграмі.

За даними фахівців Південного лісового офісу, при підтопленні тривалістю до 10 днів, гине до 30% лісових насаджень, а при тривалому підтоплені (від 10 до 20 днів) ймовірність загибелі становить до 70%.

Вже зараз можна говорити про втрату біорізноманіття в лісах і в суміжних ландшафтах в постраждалих районах на півдні України.

"Так, внаслідок підтоплення, скоріш за все, загине частина березових і дубових лісів, у тому числі і одні з найбільших дубів-велетнів Херсонщини, що ростуть у Збур’ївському лісництві неподалік від берега Дніпра", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Підрив росіянами Каховської ГЕС призвів до екологічної катастрофи і на Хортиціексперт

Хвойні дерева також мають мало шансів на виживання, адже вони перебувають у воді та вологому ґрунті досить тривалий час.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС, спричинивши затоплення частини Херсонської та Миколаївської областей і водночас - критичне обміління Каховського водосховища.

Фото: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-