Росіяни направили на нас 18 мільярдів кубометрів неконтрольованої води – голова Херсонської ОВА

Росіяни направили на нас 18 мільярдів кубометрів неконтрольованої води – голова Херсонської ОВА

Укрінформ
Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін дистанційно долучився до конференції з відновлення України, що проходить у Лондоні та розповів про катастрофічні наслідки підриву греблі Каховської ГЕС.

Про це у Телеграмі повідомляє Херсонська ОВА, передає Укрінформ.

«Середньострокові та довгострокові наслідки цієї катастрофи повною мірою складно навіть уявити. Мова йде про продовольчу, екологічну, економічну та навіть радіаційну безпеку всього світу», - зазначив Прокудін.

Читайте також: Евакуація людей з Херсонщини – безкоштовна: Верещук нагадала про кримінальну відповідальність

Він повідомив, що у звільненій частині Херсонщини зруйновані або пошкоджені понад 13 тис. об’єктів інфраструктури, тисячі приватних та багатоквартирних будинків, 400 закладів освіти й 250 закладів охорони здоров’я. З ладу виведені об’єкти електроенергетики та газопроводи. На деокупованому правому березі пошкоджено понад 3800 будівель. Постраждав 31 об’єкт водопостачання та водовідведення, затоплено 28 великих промислових об’єктів. Знищені зрошувальні системи, спостерігається масова загибель риби, худоби та рослин.

«Окупанти зруйнували 31 міст і майже всі дороги. Нам потрібно розміновувати 680 га звільнених територій. Російські терористи підірвали Каховську ГЕС та направили на нас 18 млрд кубометрів неконтрольованої води. Поки наші люди захлинались у воді, вони розстрілювали евакуаційні човни», - наголосив Прокудін.

Він додав, що Херсонщина вдячна світовій спільноті за допомогу щодо відновлення та відкрита для співпраці.

Читайте також: Збитки від підриву Каховської ГЕС можуть сягнути сотень мільярдів гривень - міністр

Як повідомлялося, 21-22 червня у Лондоні проходить міжнародна конференція щодо відбудови України (Ukraine Recovery Conference).

Фото: Херсонська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-