ООН доправила вже 50 вантажівок гуманітарки для постраждалих мешканців Херсонщини

ООН доправила вже 50 вантажівок гуманітарки для постраждалих мешканців Херсонщини

Укрінформ
Упродовж двох тижнів після підриву Росією Каховської ГЕС агентства ООН разом з партнерами організували 12 автоколон у зону лиха, які доставили 50 вантажівок з життєво необхідними товарами для постраждалих.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це в середу повідомив журналістам заступник речника Генсека ООН Фархан Гак.

За його словами, загалом ООН разом з партнерами у постраждалі райони доставили понад 2 млн літрів води, 130 тис. готових до вживання харчових пайків, предмети гігієни, медикаменти, набори для використання в укритті, спальні мішки, ковдри та інші предмети першої необхідності.

«Це на додаток до медичного обслуговування, консультування, юридичних послуг та грошової допомоги», – зазначив Гак.

Читайте також: Японія надасть Україні очищувачі води та генератори для подолання наслідків підриву Каховської ГЕС

Він також повідомив, що за словами керівника Програми розвитку ООН Ахіма Штайнера, який перебуває в Лондоні на Міжнародній конференції з питань відновлення України, ООН разом з партнерами розробляє «оцінку збитків з акцентом на сільське господарство та навколишнє середовище».

"ООН має намір реалізувати в Україні програми з відновлення та розвитку на суму 1 млрд доларів відповідно до пріоритетів уряду, у яких беруть участь 24 підрозділи ООН та понад 3700 співробітників", - додав заступник речника Генсека.

Читайте також: Світовий банк допоможе оцінити збитки внаслідок підриву Каховської ГЕС

Як повідомляв Укрінформ, Програма розвитку ООН спільно з партнерами акумулює для відновлення України 1 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-