В Україні встановили місцеперебування понад 200 херсонців, які зникли після підриву Каховської ГЕС

В Україні встановили місцеперебування понад 200 херсонців, які зникли після підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
Україна встановила місцезнаходження понад 200 жителів Херсонської області, які зникли безвісти внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляє у Телеграмі.

У Мінреінтеграції заявили, що на “гарячу лінію” уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, продовжують надходити звернення про зниклих громадян, з якими втрачено зв’язок через терористичний акт Росії на Каховській ГЕС.

“Наразі до кол-центру надійшло 311 звернень. Близько 90% звернень стосуються зниклих із тимчасово окупованих територій Херсонської області. Станом на сьогодні вдалося встановити місцезнаходження 202 жителів Херсонщини”, - йдеться в повідомленні.

Зниклими безвісти внаслідок підриву дамби все ще вважаються 109 осіб. Їхні справи передані до Національної поліції для проведення розшуку та слідчих дій.

Читайте також: На Херсонщині завершили основні роботи з евакуації - ДСНС

В Мінреінтеграції нагадують, що повідомляти про зниклих безвісти за особливих обставин слід на “гарячу лінію” уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин за номером: 0 800 339 247. Жителі тимчасово захоплених російськими військами територій можуть скористатися Viber або WhatsApp за номером: (095) 896-04-21.

Як повідомляв Укрінформ, сотні жителів підтоплених Олешок Херсонської області, за попередніми даними, загинули через те, що росіяни відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-