У Запоріжжі рівень води впав майже на 4,5 метра

У Запоріжжі рівень води впав майже на 4,5 метра

Укрінформ
У Запоріжжі в нижньому б'єфі з моменту підриву греблі Каховської ГЕС рівень води знизився на 4,44 м.

Про це в Телеграмі повідомляє голова Запорізької ОВА Юрій Малашко, передає Укрінформ.

"Рівень води у верхньому б’єфі стабільно залишається у межах норми та становить 51,17 м. З моменту підриву дамби рівень води знизився на 6 см. Рівень води у нижньому б’єфі – 12,72 м, що нижче норми на 1,78 м. Загалом з моменту підриву дамби спостерігається зниження на 4,44 м", – написав він.

Як зазначається, рівень води в станційному ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС в нормі. Відсутні перебої із забезпеченням питною водою населення на підконтрольній території області. Водопостачання здійснюється у штатному режимі.

За результатами моніторингових досліджень якості питної води у місцях водозаборів та біля випусків очисних споруд відхилення від нормативних показників відсутні, додав Малашко.

Читайте також: На Миколаївщині ще стоїть вода - підтоплені чотири села

Станом на 10 червня повідомлялося, що внаслідок підриву російськими окупаційними військами Каховської ГЕС у Запоріжжі рівень води в нижньому б'єфібув нижчий за встановлену норму на 90 см.

Як повідомляв Укрінформ, у Запоріжжі вода відійшла від берега на кілька метрів і оголила сміття, яке роками лежало на дні Дніпра. Волонтери, екоактивісти та небайдужі запоріжці влаштували толоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-