У Миколаєві закрили понад два десятки точок видачі води - у пробах знайшли шкідливі речовини

У Миколаєві закрили понад два десятки точок видачі води - у пробах знайшли шкідливі речовини

Укрінформ
У Миколаєві тимчасово призупинили роботу понад два десятки точок видачі безкоштовної очищеної води на базі «Миколаївоблтеплоенерго» через перевищення норм шкідливих речовин.

Про це повідомляє ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС і станція повністю опинилася під водою. Наслідки скоєного торкнулися й Миколаєва. За окремими адресами було зафіксовано зміну хімічного складу води та прийнято рішення про тимчасове призупинення роботи понад 20 точок видачі води задля безпеки людей», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кривий Ріг за три тижні може залишитися без водиВілкул

Зазначається, що джерелом водопостачання точок видачі очищеної води у місті є свердловини і централізований водогін. Підприємство за власної ініціативи щотижнево проводить забір з кожної точки, що працює для населення, для подальшого власного лабораторного дослідження на жорсткість, вміст солей, рН, сульфати, хлориди, залізо, магній, хлор, нітрати і т.д. Крім того, дослідження здійснює й ДУ «Миколаївський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

У відомстві наголошують, що наразі фахівці підприємства проводять там регламентні роботи, щоб відновити видачу якісної води населенню.

Як повідомлялося, вночі 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких був ризик затоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-