У водоймах півдня України заборонили вилов риби та морепродуктів

У водоймах півдня України заборонили вилов риби та морепродуктів

Укрінформ
У водоймах півдня України заборонили вилов водних біоресурсів, зокрема у всіх водних об’єктах Дніпропетровської та Херсонської областей вилов заборонений до закінчення надзвичайної ситуації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Державного агентства меліорації та рибного господарства України у Фейсбуці.

Зазначається, що у водних об’єктах Миколаївської області (Чорне море, Бузький, Дніпро-Бузький лимани, річки Інгулець, Інгул та Південний Буг нижче м. Нова Одеса) – до 1 липня 2023 року.

Також забороняється продаж водних біоресурсів, добутих з вищезазначених водних об’єктів Миколаївської області.

Крім того, на агропродовольчих ринках Дніпропетровської області заборонено реалізацію риби та морепродуктів, отриманих з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей.

Читайте також: На одеських ринках розпочалися перевірки риби

Водночас на ринках та невстановлених місцях на території Херсонської області заборонена торгівля всіма видами водних біоресурсів.

У Держрибагентстві пояснюють, що промисловий і любительський вилов водних біоресурсів у південних областях заборонений з метою недопущення спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь серед громадян.

Як повідомлялось, російські окупаційні війська вночі 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Наразі триває ліквідація наслідків підтоплення населених пунктів та об’єктів критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-