СБУ ліквідувала у Дніпрі наркоугруповання, яке «кришували» поліцейські

СБУ ліквідувала у Дніпрі наркоугруповання, яке «кришували» поліцейські

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України ліквідувала в Дніпрі угруповання, яке спеціалізувалось на масовому збуті психотропних речовин, його діяльність координували четверо посадовців районного управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє в Телеграмі.

“Служба безпеки спільно з ДБР та за матеріалами внутрішньої безпеки Національної поліції нейтралізували злочинну організацію, яка спеціалізувалась на масовому збуті психотропних речовин на Дніпропетровщині”, - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, діяльність угруповання координували четверо посадовців одного з районних управлінь Нацполіції у Дніпропетровській області.

Злочинне угруповання налагодило продаж оптових і роздрібних партій метамфетаміну. Реалізацію психотропів здійснювали через розгалужену мережу наркодилерів на території регіону.

Крім цього, зловмисники облаштували “стаціонарний пункт” зі збуту заборонених речовин в одній з міських СТО. Там клієнтам дозволяли одразу “спробувати” придбаний “товар”.

Таким чином організатори наркобізнесу щомісяця одержували більше 1,5 млн грн прибутку.

Під час комплексних заходів із залученням співробітників ЦСО “А” СБУ затримали девʼятьох учасників злочинної організації включно зі згаданими правоохоронцями.

За результатами понад 30 обшуків за адресами проживання фігурантів, а також у місцях збуту психотропів виявили понад 50 підготовлених до продажу сліп-пакетів із метамфетаміном та інші докази злочинів.

Наразі затриманим повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. ч. 1, 2, 3 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній), ч. ч. 2, 3, 5 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а також ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Читайте також: У львівському ритуальному бюро знайшли зброю і наркотики

Зловмисникам загрожує до 13 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, на корупційному злочині викрили працівника поліції та прокурора окружної прокуратури Ужгорода, які отримали 30 тисяч доларів від підозрюваного в організації наркоугруповання.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-