Сотні жителів Олешок загинули через відмову росіян їх евакуювати - Центр нацспротиву

Сотні жителів Олешок загинули через відмову росіян їх евакуювати - Центр нацспротиву

Укрінформ
Сотні жителів підтоплених Олешок Херсонської області, за попередніми даними, загинули через те, що росіяни відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

"За попередніми даними, понад 500 жителів тимчасово окупованих Олешок, що на лівобережжі Херсонщини, загинули через підрив росіянами Каховської ГЕС. Люди загинули через те, що окупанти відмовили в евакуації тим, хто не має російського паспорта", - ідеться в повідомленні.

"Порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права та звичайної людяності, росіяни просто залишили місцевих на смерть. Дії росіян щодо цивільного населення мають всі ознаки геноциду і кожен, хто долучився до знущань з українців – понесе справедливе покарання", - наголосили у УНС.

Читайте також: У затопленій Голопристанській громаді відсутні ліки і не працюють магазини

Центр національного спротиву закликав місцеве населення повідомити наявну інформацію про осіб, які були залученні до підриву ГЕС або ж знущань з цивільних на захоплених територіях, у телеграм-бот.

Як повідомляв Укрінформ, вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та заходи з подолання наслідків цього злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-