Після підриву Каховської ГЕС з Миколаївщині евакуювали до тисячі людей

Після підриву Каховської ГЕС з Миколаївщині евакуювали до тисячі людей

Укрінформ
У Миколаївській області після підриву російськими військами Каховської ГЕС із місць підтоплень евакуювали близько 1000 осіб.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

“Щодо Миколаївщини, то там залишаються підтопленими 20 населених пунктів. Це, зокрема, 102 будинки і 201 домогосподарство та 216 присадибних ділянок. На Миколаївщині з місць підтоплень було евакуйовано десь 1000 осіб, із них 167 — діти, надано психологічну допомогу 15 особам та підвезено 18 тонн питної води, 38 тонн продуктів харчування, зокрема до Афанасіївки та Василівки”, - сказав він.

За його словами, рятувальники надавали допомогу з транспортування продуктів харчування до будинків людей, які там мешкають.

“Сьогодні по Миколаївщині залучено 40 осіб та понад 10 одиниць техніки до робіт саме по руслу річки Інгулець. Із початку проведення робіт у Миколаївській області залучалися понад 100 осіб і близько 50 одиниць техніки”, - додав речник.

Читайте також: На Миколаївщині збільшилась кількість підтоплених будинків

Пресофіцер ДСНС зазначив, що на Дніпропетровщині спостерігається зниження рівнів води у Каховському водосховищі — за період після підриву вона знизилася з 16 метрів 77 сантиметрів до 9 метрів.

“Це, звичайно, викликало і негативні наслідки. Наразі, на жаль, припинено роботу водозабірних станцій на кількох об'єктах. Загалом без центрального водопостачання опинилися 35 населених пунктів. Із них 14 населених пунктів відключені частково — це приблизно 82 тисячі абонентів”, - поінформував Хорунжий.

За його даними, ДСНС організувала підвоз води для населення: усього громадянам підвезено понад 7 тисяч тонн води, із них від ДСНС близько 4 тисяч.

“Для підвозу води для населення залучено 30 одиниць техніки і понад 60 чоловік особового складу”, - сказав він.

Як повідомлялося, у ніч на 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Фото ілюстративне: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-