На Миколаївщині через підрив росіянами Каховської ГЕС підтоплені 109 будинків

На Миколаївщині через підрив росіянами Каховської ГЕС підтоплені 109 будинків

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки підтоплення, спричиненого аварією на Каховській ГЕС, і наразі підтопленими залишаються 109 будинків та городи.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ.

«Миколаївщина: наразі підтопленими залишаються 109 будинків, городи, колодязі, підвали на територіях приватних домогосподарств. Для ліквідації наслідків у м. Снігурівка працює оперативний штаб», – заявили у пресслужбі.

Зазначається, що було створено три робочі ділянки: у селах Афанасіївка, Нововасилівка та Павлівка.

Читайте також: У Комишанах на Херсонщині вода відступила, але будинки руйнуються

«Із початку проведення робіт із затоплених районів рятувальники евакуювали 170 людей, 7 з яких — діти. Надано допомогу 270 громадянам. До населених пунктів, які через підняття рівня води опинились відрізаними від адміністративних центрів, організовано доставку питної води та предметів першої необхідності», – зазначається у повідомленні.

Тривають і роботи з відкачування води із затоплених підвалів та колодязів, і наразі вже відкачано 892 куб. м із 53 домоволодінь.

Читайте також: Миколаївщина: підтоплені 2400 гектарів лісу, найбільше — на Кінбурнській косі

Як повідомлялося, через підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС без електропостачання залишається низка населених пунктів на Миколаївщині та деокупованій частині Херсонщини. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним відомствам якнайшвидше опрацювати питання надання грошової допомоги мешканцям підтоплених населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-