На Прикарпатті зібрали ще 20 тонн гуманітарної допомоги постраждалим на Херсонщині

На Прикарпатті зібрали ще 20 тонн гуманітарної допомоги постраждалим на Херсонщині

Фото
Укрінформ
На Прикарпатті для постраждалих внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС жителів Херсонщини зібрали ще 20 тонн гуманітарної допомоги.

Про це у Фейсбуці повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук, передає Укрінформ.

«Цього разу для постраждалих внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС зібрали 17 тонн питної води, продукти харчування, засоби гігієни, корми для тварин, надувний човен, одяг, гумові чоботи та інші необхідні речі. Загалом — 20 тонн вантажу», - зазначила Онищук.

Читайте також: Вінниччина відправила херсонцям понад 40 тонн гуманітарної допомоги

За її інформацією, необхідні речі допомогли зібрати місцеві підприємців та партнери з Польщі. Збір допомоги триває. Серед потреб – питна вода, ємкості для її зберігання, помпи для відкачування води та фільтри для її очищення.

«Зараз Херсонщина просить і про фінансову підтримку. Тож розглядаємо питання надання субвенцій — з обласного бюджету і бюджетів місцевих громад», - додала Онищук.

На Прикарпатті зібрали гуманітарну допомогу постраждалим від підриву Каховської ГЕС/Фото: Фейсбук Світлани Онищук

Вона запевнила, що в Івано-Франківській області готові прийняти людей із затоплених територій. Є понад тисячу вільних місць і належні умови проживання.

Як повідомлялося, раніше з Івано-Франківська на Херсонщину відправили більше 30 тонн гуманітарної допомоги.

Російські війська 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Розпочалась евакуація населення з потенційних районів затоплення. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-