У Голопристанській громаді кількість загиблих унаслідок затоплення зросла до шести

У Голопристанській громаді кількість загиблих унаслідок затоплення зросла до шести

Укрінформ
У тимчасово окупованій росіянами Голопристанській громаді Херсонщини кількість загиблих унаслідок затоплення зросла до шести.

Про це повідомляє Голопристанська міська військова адміністрація, передає Укрінформ.

За даними МВА, підтвердився факт загибелі ще двох людей.

«За наявною та підтвердженою інформацією, кількість загиблих від затоплення в нашій громаді становить 6 осіб. Співчуття близьким та рідним», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що населення громади має потребу у питній воді, харчах, сухому одязі, ліках та засобах гігієни. Гуманітарну допомогу населенню надають волонтери та небайдужі жителі.

Станом на ранок 14 червня у місті Гола Пристань рівень води в районі східної частини є значним, що позбавляє доступу до домоволодінь. У деяких частинах вода сягає до 1 м. Район центральної частини міста вулиць Чорноморська, Гастелло, Озерна, Ушакова, Радісна, Олешківська залишаються підтопленими, рівень води подекуди сягає до 1 м. Аналогічна ситуація в районі вулиць, де частина домогосподарств перебувають у низині, зокрема вул. Гончарова, Висовіна, Комарова, провулку Торговому.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: в Голопристанській громаді підтоплені близько 17,6 тисячі будинків

У більшій частині міста є сполучення та доступ до інших районів. Електропостачання в непідтоплених районах міста відновлено. Район вулиць Ларіонова, Будівельників та частково Пушкіна майже без води, є можливість доступу до домоволодінь.

У селах Кардашинка та Кохани ситуація покращується, але ще немає можливості доступу до домогосподарств. У селах Велика та Мала Кардашинки ситуація стабілізувалася - вода майже відійшла, є сполучення.

Як повідомляв Укрінформ, у Голопристанській громаді через підрив греблі Каховської ГЕС постраждало близько 17,6 тис. приватних домогосподарств (будинків), 76 багатоквартирних будинків та 18 закладів культури та освіти.

На затопленій унаслідок підриву загарбниками Каховської ГЕС території Голопристанської громади Херсонської області людей дозволили ховати не на кладовищах, якщо до тих немає доступу.

У ніч проти 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-