У Миколаєві рівень води за добу знизився на 7 сантиметрів, у Снігурівській громаді — на 2,8 метра

У Миколаєві рівень води за добу знизився на 7 сантиметрів, у Снігурівській громаді — на 2,8 метра

Укрінформ
В акваторії Миколаєва рівень води внаслідок підриву Каховської ГЕС за добу знизився на 7 см.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич у Телеграмі, передає Укрінформ.

«За добу рівень води в акваторії Миколаєва знизився на 7 см. На 9:00 маємо загальний рівень +36 см», - написав Сєнкевич.

Тим часом у підтопленій унаслідок підриву Каховської ГЕС Снігурівській громаді Миколаївської області рівень води знизився майже на 2,8 метра, однак село Афанасіївка досі відрізане від суходолу.

«Станом на 8:00 14 червня рівень води в р. Інгулець знизився на 2 м 78 см. Загальна кількість будинків, які були затоплені - 369, наразі вода відійшла від 226-ти. Найгірша ситуація в с. Афанасіївка, де всі шляхи до населеного пункту і досі затоплені», - зазначив начальник Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта у Телеграмі.

За його словами, із зони підтоплення загалом переміщено 680 осіб, з них 42 людини вже повернулися до місць проживання.

Читайте також: На Херсонщині підтопленими залишаються 28 населених пунктів, евакуювали 2 779 жителів

Відновлено електропостачання сіл Павлівка, Галаганівка та Єлизаветівка. Зі зниженням рівня води фахівці Миколаївобленерго поступово підключатимуть населені пункти, коли отримають вільний доступ до обладнання та перевірять його справність. У села Павло-Мар'янівка та Новопавлівське човнами вирушили бригади енергетиків для вивчення питання щодо можливості заживлення абонентів.

У тих населених пунктах, де рівень води знизився, відповідні комісії розпочинають роботу з фіксації завданої шкоди внаслідок підтоплення.

Як повідомлялося, унаслідок підриву Каховської ГЕС у Миколаєві підтоплено пляжі, човникові бази, яхт-клуб та ресторани на березі Дніпро-Бузького лиману.

Вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення з небезпечних місць, для яких є ризик затоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-