У Львові звільнили керівника та ветеринара притулку для тварин через евтаназію двох здорових собак

У Львові звільнили керівника та ветеринара притулку для тварин через евтаназію двох здорових собак

Укрінформ
Львівська міськрада звільнила керівницю ЛКП (Львівське комунальне підприємство) «Лев» та головного лікаря притулку. Їх визнали причетними до евтаназії двох здорових собак на території підприємства.

Про це у Фейсбуці повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, передає Укрінформ.

«Перевірка підтвердила вину в.о керівника та головного лікаря ЛКП "Лев" у смерті двох тварин. Їх звільнили. Оголосили сьогодні конкурс на керівника. Весь процес вибору буде максимально публічний. Запрошую потенційних учасників до участі», - написав Москаленко.

Кореспондентові Укрінформу заступниця міського голови з житлово-комунальних питань Ірини Маруняк заявила, що відбулося грубе порушення з боку керівниці – неналежний контроль, а з боку головного лікаря – неналежне виконання своїх обов’язків та ігнорування вимог чинного законодавства щодо евтаназії тварин.

"Для цієї процедури потрібно було зібрати консиліум ветеринарів, який би встановив підставу для цього, проте його не відбулося", - додала Маруняк.

Читайте також: Під Одесою у морі знайшли собаку, який на дошці доплив з Херсона

Як повідомляли зоозахисники, 4 червня в комунальному притулку для тварин ЛКП «Лев» евтанували двох здорових собак – Мавана і Хʼю. Їхні тіла, загорнуті в чорні пакети, знайшли у морозильній камері на території ЛКП. Керівник підприємства і головний лікар відмовилися в цей день приїхати і надати якісь пояснення, навіть на прохання поліції. Ветеринари і працівники не знали, як це сталося. Згодом керівництво відсторонили від роботи, міськрада створила спеціальну комісію для службової перевірки.

Через жорстоке поводження з тваринами львівська поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 299 ККУ. За вбивство тварин українським законодавством передбачено від 5 до 8 років позбавлення волі.

За даними сайту ЛКП "Лев", керівниця закладу - Олена Іващенко, головний лікар притулку - Ярослав Муха.

Читайте також: У Херсоні з мікрорайону Корабел продовжують рятувати тварин попри подовжену комендантську годину

Як повідомляв Укрінформ, волонтери привезли до Львова 72 собаки та 96 котів з регіонів Херсонщини, які затопило через знищену росіянами греблю Каховської ГЕС. Людей, які готові взяти додому тваринку, закликають приходити в Домівку врятованих тварин за адресою вул. О.Довбуша, 24 щодня з 9:00 до 19:00 без вихідних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-