Результати проб води на Херсонщині: що виявили фахівці

Результати проб води на Херсонщині: що виявили фахівці

Укрінформ
Фахівці не виявили нафтопродуктів у воді на Херсонщині в громадах, що постраждали від підтоплення. Водночас, у відібраних пробах зафіксовано перевищення завислих речовин, сульфатів і хлоридів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Херсонська ОВА.

«Серед першочергових задач - моніторинг стану води в громадах, що постраждали від підтоплення. 12 червня проведено ряд досліджень води на Херсонщині. У відібраних пробах нафтопродуктів не виявлено», - йдеться у повідомленні.

Як інформують в ОВА, аналіз води в Інгульці (біля Великої Олександрівки) показав перевищення гранично допустимої концентрації: завислих речовин (18%), сульфатів (60%), хлоридів (243%), сухого залишку (283%). Вміст розчиненого кисню становить 3,5 мг/дм3 при нормі не менше 4,00 мг/дм3.

Читайте також: Міндовкілля: Рівень води у Дніпрі щогодини знижується, в Інгульці - перевищення по залізу і нітритах

Зазначається, що у Дніпрі проби були відібрані біля залізничного мосту за межами Херсона. Результати показали перевищення завислих речовин, що становить 76%, заліза загального - 280%. Вміст розчиненого кисню становить 3,8 мг/дм3 при нормі не менше 4,00 мг/дм3. Значних відхилень та перевищень норм за іншими забруднюючими речовинами у Дніпрі немає.

Фахівці відслідковують динаміку змін стану води.

В ОВА нагадують, що зараз заборонено вживати воду з відкритих водойм. Для пиття і приготування їжі треба використовувати централізоване водопостачання, треба кип’ятити воду або вживати підвезену/бутильовану воду.

Зазначається також, що пошук нових свердловин, прокладання магістральних водогонів, аналіз стану водойм - це лише частина заходів, спрямованих на збереження водопостачання Херсонщини та сусідніх областей.

Читайте також: Стан повітря і води: Міндовкілля направило до Херсона дві мобільні лабораторії

В ОВА запевняють: держава та відповідні служби контролюють ситуацію та вже втілюють план ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС.

Як повідомлялося, російські війська в ніч проти 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Міндовкілля направило у Херсон дві мобільні лабораторії для контролю за екологічною ситуацією у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-