З Херсонщини до Львова евакуювали майже 170 тварин

З Херсонщини до Львова евакуювали майже 170 тварин

Фото
Укрінформ
Львівські волонтери привезли до Львова 72 собаки та 96 котів з регіонів Херсонщини, які затопило через знищену росіянами греблю Каховської ГЕС.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

«Ми були в Херсоні чотири дні – допомогли усім, хто траплявся на нашому шляху. Є тварини, зокрема собаки, які у критичному стані. В нас є один собака, який впав до військових в окоп, був знесилений і не міг звідти вийти просто. Він вже два дні в клініці, бо приїхав ще першим рейсом. Собака вже почав їсти, але є підозри, що він важкохворий. Є собаки, які в досить нормальному стані, але терміново потребують дому, щоб їх забрали з притулку, адже для них це великий стрес», – розповів керівник Домівки врятованих тварин у Львові Орест Залипський.

Він додав, що більшість тварин, яких евакуювали волонтери, були безпритульними, такими, що господарі залишили ще на початку війни, але вони трималися дому на вулицях, які затопило. Проте доводилось забирати котів та собак і з будинків, які пішли під воду.

Читайте також: У київському притулку «Виставковий центр» можна взяти врятованих з Херсонщини тварин

Усіх тварин невідкладно провакцинують, вони мають пройти карантин, зазначили ветеринари, але якщо люди готові забрати чотирилапого вже зараз і в них немає інших тварин вдома, то їх готові прилаштовувати.

«Частина тварин вже знайшла нові домівки, люди активно відгукнулись. Проте ще чимало чекають на своїх господарів. Тварин може забрати кожен охочий, але не на ланцюг, без самовигулу та з обов’язковою стерилізацією чи кастрацією. З новими господарями укладуть договір про утримання тварин, тому йдучи у Домівку варто взяти з собою паспорт», - зазначили в притулку.

Людей, які готові взяти додому тваринку, закликають приходити в Домівку врятованих тварин, за адресою вул. О.Довбуша, 24 щодня з 9:00 до 19:00 без вихідних.

Як повідомляв Укрінформ, після того, як окупанти підірвали Каховську ГЕС, під водою опинилися 32 населені пункти Херсонщини, затоплено понад 3,5 тисячі домівок. Найбільше від повені постраждав Корабельний район міста та безпосередньо Острів. З підтоплених ділянок евакуювали понад 500 тварин.

Фото: Роман Балук, ЛМР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-