Вода з Корабельного району Херсона потроху спадає

Вода з Корабельного району Херсона потроху спадає

Укрінформ
Вода з Корабельного району Херсона наразі потроху спадає.

Про це у телемарафоні “Єдині новини” повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає кореспондент Укрінформу.

“Вода потроху спадає, і спадає саме з Корабельного району. Вода взагалі спала до рівня 3 метри 49 сантиметрів. Тобто на 60 см за ніч ми маємо пониження рівня затоплення. У той же час така ситуація нас змушує по плану вживати додаткових заходів”, - сказав він.

За словами Клименка, ці заходи будуть пов'язані з робою підрозділів ЖКГ і з роботою правоохоронного сектору. 

“У зв'язку із сходом води ми маємо зробити все, щоб не було допущено мародерства”, - уточнив міністр.

Глава МВС України поінформував щодо населених пунктів Миколаївської, Херсонської, Дніпропетровської та Запорізької областей, що відповідні спеціалісти і керівники областей роз'їхалися на місця, щоб поговорити з громадянами.

Читайте також: У Херсоні через підрив дамби Каховської ГЕС знеструмлений мікрорайон Корабел

Він зазначив, що це була його вказівка як керівника робіт для того, аби заспокоїти людей, вислухати їхні проблеми, побоювання тощо.

“Тим паче ми не забуваємо про те, що вода йде з Каховського водосховища. Рівень води понижується, відповідно понижується або зовсім пропадає вода у артезіанських свердловинах. І ми працюємо з відповідними службами, з Мінекології, Міненерго, з іншими службами, які мають забезпечити безпеку — і продовольчу, і водну — наших громадян”, - запевнив Клименко.

Міністр заявив, що станом на сьогодні підсилюється присутність правоохоронців по всій лінії Каховського водосховища на контрольованій (українською владою — ред.) території, там, де вода відходить, щоб не допустити людей у ці небезпечні місця. 

“70 метрів — це та територія, яка буде підсихати і там, де можна буде через кілька тижнів вести якісь роботи, де можна буде пройти. Уся інша територія — а це квадратні кілометри території, звідки відступить вода, - це буде болотиста місцевість, яка вкрай небезпечна для будь-якої живої істоти. Тому спостережні пости будуть працювати цілодобово, щоб забезпечити безпеку як для (місцевих — ред.) жителів, так і для тих громадян, які захочуть приїхати у ці райони”, - сказав керівник МВС.

Читайте також: У Херсоні волонтери організувалися, щоб відкачувати воду з підвалів будинків

За його даними, наразі підрозділи ДСНС готуються разом із комунальними службами до відкачування води з під'їздів, підвалів, щоб як тільки вода відійде, електрики і газовики приступили до відновлення роботи системи.

“І, звичайно, ми будемо робити все, щоб вода - і у Херсоні, і у Херсонській області, і у Миколаївській, і у Дніпропетровській — пішла у домівки до наших громадян”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, МВС ініціюватиме подовження комендантської години у Херсоні для оперативної ліквідації наслідків підриву російськими військами греблі Каховської гідроелектростанції.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-