У ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний рівень води – Енергоатом

У ставку-охолоджувачі ЗАЕС стабільний рівень води – Енергоатом

Карта
Укрінформ
Рівень води у Каховському водосховищі та у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС достатній для забезпечення потреб станції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що станом на 20:00 11 червня рівень води у Каховському водосховищі в районі Нікополя становить 9,04 м, а у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС – 16,67 м, і цього цілком достатньо для забезпечення потреб станції.

Читайте також: У Німеччині занепокоєні ситуацією на ЗАЕС, але поки не бачать загрози викиду радіації

В Енергоатомі нагадали, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, а тому відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається.

Як повідомлялося, Державна інспекція ядерного регулювання України 8 червня 2023 року видала розпорядження Державному підприємству НАЕК «Енергоатом» про обмеження експлуатації енергоблока №5 Запорізької АЕС, як об’єкта державного нагляду, станом «холодний зупин».

Німецькі експерти занепокоєні ситуацією на Запорізькій АЕС після підриву росіянами Каховської греблі, але поки що не бачать актуальної загрози радіоактивного зараження.

Фото: Енергоатом

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-