Зміна рівня води після підриву Каховської ГЕС не вплине на роботу водоводу «Дніпро–Миколаїв» - Кім

Зміна рівня води після підриву Каховської ГЕС не вплине на роботу водоводу «Дніпро–Миколаїв» - Кім

Укрінформ
Зміна рівня води у низині Дніпра після здійсненого росіянами теракту на Каховській ГЕС не позначиться на роботі водозабору водоводу «Дніпро–Миколаїв».

Про це сказав голова обласної військової адміністрації Віталій Кім на брифінгу в медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Зміна рівня води у низині Дніпра у результаті теракту на Каїховській ГЕС, яку підірвали росіяни, не позначиться на роботі водозабору водоводу «Дніпро–Миколаїв». Якщо міркувати логічно, ми матимемо навіть незначне підвищення рівня в місці водозабору», – сказав Кім.

Крім того, очільник області зазначив, що наразі нічого не відомо про стан мостів на території Снігурівської громади, які були нещодавно відновлені після деокупації. «Один з них – бетонний, має витримати, але достеменно знатимемо про це, коли вода спаде і водолази обстежать їхній стан», – наголосив голова ОВА.

Читайте також: У водоймах Миколаївщини перевищена норма по кишковій паличці – Кім

Як повідомлялося, на Снігурівщині внаслідок підриву Каховської ГЕС повністю пішли під воду чотири мости, два з яких були зруйновані під час окупації, і їх лише щойно відновили.

Вночі 6 червня російська армія підірвала греблю Каховської ГЕС. На Херсонщині розпочали евакуацію населення. За фактом підриву окупантами Каховської ГЕС правоохоронці розпочали розслідування за статтею «екоцид».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-