В Одеській затоці можуть загинути всі амфібії та велика частина прісноводної риби – еколог

В Одеській затоці можуть загинути всі амфібії та велика частина прісноводної риби – еколог

Укрінформ
Амфібії та прісноводна риба, які потрапили в Одеську затоку з Дніпра після підриву ГЕС, найближчим часом можуть загинути.

Про це у Фейсбуці повідомив голова організації «Зелений лист», еколог Владислав Балінський, передає Укрінформ.

Зокрема, за його словами, сильний південно-західний вітер, який панував на узбережжі останню добу, сприяв "замиканню" плавучої органіки і сміття в Одеській затоці. Як зазначив Балінський, більша частина плавучих залишків рослин тепер затоплені на дні.

Водночас потужний нагінний вітер пригнав воду з відкритого моря і дещо підняв солоність, однак, на думку еколога, інтенсивний болотний колір підказує, що незначно.

«Різке зниження температури також знижує ймовірність інтенсивного цвітіння фітопланктону і ціанобактерій. Бідолашні жаби та тритони почуваються дуже погано. Думаю, що найближчим часом у затоці загинуть всі амфібії і велика частина прісноводної риби», - сказав Балінський.

Тим часом тварин, яких принесло до морського узбережжя, можна приносити до Одеського зоопарку. Директор звіринця Ігор Біляков оприлюднив світлини з врятованими тритонами, жабами, ондатрами та навіть зміями.

Читайте також: Каховське водосховище не зникне, але перетвориться на болото

Як повідомлялося, у купах уламків та сміття, яке знесло водою з Каховського водосховища та зараз прибиває до узбережжя, зокрема Одеси, можуть бути небезпечні предмети. Прибирати сміття можна тільки після перевірки вибухотехніків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-