Якість повітря на Миколаївщині та Херсонщині контролюватимуть пересувні лабораторії

Якість повітря на Миколаївщині та Херсонщині контролюватимуть пересувні лабораторії

Укрінформ
Міндовкілля направило в постраждалі регіони пересувні лабораторії, які здійснюватимуть контроль екологічної ситуації.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Міндовкілля посилює заходи з моніторингу якості води та повітря на Херсонщині та Миколаївщині. Для цього у Херсон були направлені дві мобільні лабораторії. Вони здійснюватимуть спостереження за станом довкілля та контроль екологічної ситуації у південному регіоні», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Кожен житель Кривого Рогу має скоротити споживання води на 40% - Вілкул

Наголошується, що у найближчі кілька місяців мобільні лабораторії спільно з лабораторіями Держводагентства та Держекоінспекції працюватимуть на Херсонщині та Миколаївщині.

За інформацією Міндовкілля, сьогодні в Херсоні були відібрані перші проби води на набережній поблизу Херсонського морського торгового порту та повітря по вул. Морська, 2.

Попередні результати показали можливе перевищення вмісту нафтопродуктів у воді. Наразі триває детальний аналіз проб. Зокрема, проби води перевірятимуться за показниками рівня pH, електропровідність, вміст кисню, мінералізацію, вміст сульфатів, нітратів, нітритів, фосфатів, іонів амонію, заліза загального. Атмосферне повітря досліджуватиметься на вміст сірководню, аміаку, вуглеводнів.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: водопостачання Кривого Рогу здійснюється виключно на резервах

Як повідомлялося, за даними екологів, крім фізичного впливу, руйнування греблі Каховської ГЕС може призвести до хімічного і бактеріологічного забруднення підтоплених територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-