Рівень води на затопленій Херсонщині вже становить менш як чотири метри

Рівень води на затопленій Херсонщині вже становить менш як чотири метри

Єдині новини
Укрінформ
Рівень води на Херсонщині, яка потерпає через затоплення внаслідок підриву російським агресором Каховської ГЕС, станом на вечір 11 червня знизився до 3,93 м.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передає Укрінформ.

"Практично вдвічі зменшилася затоплена площа, вона становить 77,71 кв. км. Середній рівень води становить менш як 4 м - 3,93 м на цей час, і ця цифра продовжує зменшуватися", - зазначив Прокудін.

Він поінформував, що затопленими лишаються 46 населених пунктів, з яких 32 на правобережжі і 14 - на лівобережжі Херсонщини. На деокупованій території області під водою залишаються майже 3800 житлових будинків.

Начальник ОВА розповів, що в трьох населених пунктах вода вже зійшла. Першими в такі місцевості заходять вибухотехніки, оскільки паводком туди могло занести міни та інші вибухонебезпечні предмети. Після цього прибувають правоохоронці, екологи і тоді вже - комунальники. Лише після цього до своїх домівок можуть повертатися евакуйовані місцеві мешканці.

Читайте також: На Херсонщині площа підтоплення зменшилася майже вдвічі

Як повідомляв Укрінформ, уранці 11 червня рівень затоплення становив 4,07 м. Протягом учорашнього дня вода відійшла з трьох сіл Бериславського району – Миколаївки, Львового та Ольгівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-