У праймеріз «Единой России» взяла участь мінімальна кількість жителів захопленої Херсонщини - облрада

У праймеріз «Единой России» взяла участь мінімальна кількість жителів захопленої Херсонщини - облрада

Укрінформ
Участь у так званому «праймеріз» від владної партії РФ «Единая Россия» на Херсонщині взяла невелика кількість людей, пропагандистську картинку створювали переважно колаборанти та їх ні родичі.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

«Кількість людей, які взяли у цьому (праймеріз - ред.) участь, насправді мінімальна. Те, що робили для пропагандистської картинки, - переважно це колаборанти, члени їхніх родин, які нібито приходили на цей «праймеріз» і там щось «голосували», «обирали» кандидатів від «Единой России»... Більшість населення намагалася триматися від цього подалі», - розповів Соболевський.

За його словами, були факти, коли людей примушували брати участь у цьому процесі. Місцевим колаборантам, припускає Соболевський, окупанти встановили певний план - скільки людей повинно було прийти. І вони намагалися його виконати, погрожуючи: мовляв, російські військові та ФСБ будуть арештовувати за відмову від участі як за проукраїнську позицію.

«Враховуючи те, що у нас там населення у дуже складному психологічному стані (вони постійно під тиском, постійно залякані тим, що у будь-яку мить можуть приїхати і забрати людину), то частково цей ефект був», - зауважив перший заступник голови облради. Проте, за його словами, загалом у цьому шоу взяли участь небагато людей.

Читайте також: Росіяни готуються до проведення виборів на захопленій території Запорізької області

Він додав, що росіяни дозволяли брати участь у «праймеріз» навіть за паспортами громадянина України. Це свідчить про те, що попри примусову паспортизацію, кількість людей, які отримали паспорти РФ, незначна.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники планують провести «місцеві вибори» на тимчасово захопленій території Херсонської області восени. Соболевський раніше висловив переконання, що ЗСУ ще до того визволять ці райони. Колаборанти це відчувають, тому намагаються втекти з Херсонщини в тимчасово окупований Крим, але росіяни завертають їх назад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-